25 de març de 2011

QUÈ PODEM FER PER NO MALGASTAR L'AIGUA?

Aquesta setmana hem començat un projecte de s'aigua, en concret volem sebre quines coses podem fer per no malgastar l'aigua.
Hem començat amb un conte de les 3 bessones on compara el que fan amb l'aigua els habitants de Terra Banyada amb el que fan els de Terra Seca. Aquest conte no tenia títol i entre tots en vam elegir un; " L'aigua és bona pel món"
A part d'això la protagonista del conte, na Nigota ens va deixar una carta que ens explicava com empraven l'aigua a casa seva. Després de llegir-la tots junts, vam contestar-li explicant el que feiem noltrus.

PRIMERA SESSIÓ

CONTE
LLEGIM SA CARTA DE NA NIGOTA

CONTESTAM SA CARTA

SEGONA SESSIÓ

Avui hem començat vegent aquests videos Seguidament ens hem posat a fer feinetes per racons. A un racó llegiem el conte de les 3 bessones, a un altre hem ordenat les imatges del conte i hem escrit què passava a cada imatge i a l'altre racó feiem uns trencaclosques on haviem de cercar accions correctes i incorrectes sobre els usos de l'aigua.

 MIRANT ES CONTE
ORDENANT LES IMATGES I FENT EL TRENCACLOSQUESTERCERA SESSIÓ
A n'aquesta sessió ens hem ajuntat amb els nostres companys de 1r A. Després d'haver tornat a veure els dos videos hem contestat unes preguntes d'un qüestionari per saber si haviem entés el que haviem vist.
Els fiets també s'han enduit a casa un qüestionari per fer amb les famílies.
QUARTA SESSIÓ
Després de xerrar sobre el què fan a casa, hem classificat aquells hàbits correctes a una cartolina blava amb el tema ESTALVIANT AIGUA i els hàbits incorrectes a una cartolina vermella amb el tema MALGASTANT AIGUA.
Seguidament hem aferrat a una casa allò que s'ha de fer bé.


CINQUENA SESSIÓ (editat per Marta i Enric)

AVUI EM  FET  UNA   FAINETA  DE   SA  AIGUA.
EM   CREAT  UNS   ADESIUS PAR APRENDA  A  ASTALVIA  AIGUA.
QUAN   EM   ACABAT, EM  FET  UN   PASSATEMPS.
MUS  U EM PASSAT  MOLT  BE.SISENA SASSIO (editat per Ariadna i Gerard)
AVUI EM FET UNS TRITICS. EM  ESCRIT  UNS ESLOGANS  EM  CATALA  I  EN  CASTALLA  PER  NO MALGASTA TANTA   AIGUA.
AQUES TRITICS ELS REPARTIEM ALS NOSTRES CUMPANYS DE LASCOLA

SETENA SESSIÓ
 Per acabar el projecte de s'aigu, els fiets i fietes de 1r han repartit uns tríptics a totes les aules de l'escola per mentalitzar a la gent que l'aigua és necessària per viure i si la malgastam, un dia s'acabarà, per tant, SI EL PLANETA TERRA VOLS CUIDAR, AIGUA HAS D'ESTALVIAR
Per acabar aquest projecte i com a cloenda final, hem emprat aquesta presentació per explicar als nostres companys del centre la nostra tasca. Esperem que us agradi :-)

3 comentaris:

 1. Carla. Molt interesant, s'ha d'estalviar aigua.

  ResponElimina
 2. Sóc Claudia,
  Aquests dies que hem estudiat sobre l'aigua, he aprés molt. I ho hem passat molt bé.

  ResponElimina
 3. NO MALGASTAR AIGUA

  Miquel i Michael

  ResponElimina